QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemocnice v kraji uspěly v hodnocení pacientů

01.12.2017 10:47

Domažlická a Klatovská nemocnice obstály v celorepublikovém hodnocení pacientů velmi dobře. V rámci republiky se umístily na předních místech hned v několika ohledech.

2013085010-sanita

Nemocnice Plzeňského kraje se vyhodnocují v kategorii malých a středních nemocnic. Celorepublikovou anketu provádí a vyhodnocuje organizace HealthCare Institute. Nemocnice vlastněné Plzeňským krajem bodovaly v anketě už v minulých letech.

"Nemocnice Plzeňského kraje byly opět vidět při vyhlašování celostátního hodnotícího projektu Nemocnice ČR 2017, kde se hodnotí bezpečnost a spokojenost pacientů. Například Domažlická nemocnice skončila druhá v celkovém hodnocení spokojenosti ambulantních pacientů a společně s Klatovskou nemocnicí se objevila na předních místech některých dílčích hodnocených ukazatelů, jako jsou doba čekání nebo spokojenost s přístupem lékaře," říká mluvčí společnosti Nemocnice plzeňského kraje Jiří Kokoška.

V hodnocení ze strany ambulantních pacientů se Domažlická nemocnice umístila například na druhém místě v souvislosti s nejkratší dobou čekání nebo v kategorii Nejútulnější čekárna. Klatovská nemocnice obsadila první místo kromě přístupu lékařů také ve spokojenosti s přístupem sestry.

V loňském roce nicméně Domažlická nemocnice získala v hodnocení přímo titul, Klatovská nemocnice pro rok 2016 skončila na druhém místě.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24