Nerespektují značky, s kamiony poškozují viadukty! Nejvíce v Železné Rudě

06.08.2018 7:06

Často se se svým nákladním vozem nevejdou pod viadukt. Řidiči totiž podle policie nerespektují značky, opakovaně mají řidiči problém u viaduktů na trase Železná Ruda - Alžbětín.

FOT_PČR (3)

Před každým viaduktem je označená možná výška na projetí. I tak se neustále nacházejí řidiči, kteří se snaží pod viaduktem projet s nákladním vozem vyšším.

"Nejproblematičtější je úsek na silnici I. třídy číslo 27 mezi Železnou Rudou a  Alžbětínem, která je přemostěna na dvou místech železničními viadukty, řádně označenými dopravními značkami „Zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez - 3,8 m“. Řidiči nákladních vozidel v těchto místech opakovaně porušují dopravní předpisy a policisté zde neustále řeší jejich přestupkové jednání. Jedná se zejména o řidiče vozidel, kteří přepravují dřevní hmotu," uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Na Klatovsku jsou další místa, která dělají řidičům problémy. "Jsou to viadukty na stejné komunikaci v obcích Dehtín, Luby a Běšiny," vyjmenovává tisková mluvčí. Tady značky upozorňují na maximální výšku 3,70 m. Problémy tu mají hlavně řidiči s kamiony.

"Samozřejmě, že znají výšku vozidla, najíždějí do protisměru, ohrožují a omezují tím ostatní účastníky silničního provozu. V závažnějších případech najedou pod viadukt, následně o konstrukci zachytí převáženým nákladem, který někdy i shodí na vozovku. Někteří ani vozidlo nezastaví a nechají za sebou neprůjezdnou silnici," popisuje Dana Ladmanová.

Často se stává, že kvůli poškození viaduktu musí být zastavena i železniční doprava. Poslední případ na Železné Rudě je z 23. července. Více jsme psali zde.

"Upozorňujeme, že policisté  mezi  Železnou Rudou a Alžbětínem, ve zvýšené míře provádějí  kontroly nákladních vozidel u železničních viaduktů," dodává tisková mluvčí.

Příklady poškození viaduktů na Klatovsku:

Cizinec jel s nákladním vozidlem s návěsem ve směru od Klatov na Běšiny a nerespektoval zákazovou značku, kde byla vyznačena výška vozidel pro průjezd i vjel pod železniční viadukt. Při projíždění poškodil  horní část návěsu, kdy spadla část střechy a bylo zasaženo vozidlo značky Škoda Felicia, jedoucí v opačném směru jízdy, na kterém došlo k rozbití čelního skla.

 

Řidič jel s nákladním vozidlem značky Renault s přívěsem po komunikaci číslo I/27 a v Klatovech nerespektoval dopravní značení, kde je umožněn průjezd vozidel do výšky 3,70 m. S vozidlem vjel pod viadukt, narazil horní částí nástavby do železné konstrukce a následkem tohoto došlo k poškození vozidla, vleku i převáženého nákladu.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24