Netradiční mikulášská v Plzni! Mikuláš zkontroluje, jak děti utrácí peníze

02.12.2017 15:01

Během Mikulášské besídky v Kreativní zóně DEPO 2015 děti proniknou do tajů vydělávání a utrácení peněz. Čeká je i diskotéka a výroba masek čerta a anděla nebo vánočních ozdob.

Jak_se_toci_penize_(photo)Eva_Dang3sml

Netradiční Mikulášská besídka proběhne v Kreativní zóně DEPO 2015 v pondělí 4. prosince od 15 hodin.  "Návštěvníci zamíří do interaktivní expozice Jak se točí peníze, kde zaplatí pouze poloviční vstupné. Čeká je tu hra, ve které proniknou do tajů vydělávání a utrácení peněz. Připraveny jsou předvánoční workshopy a diskotéka pro nejmenší. Děti se mohou těšit na výrobu masek čerta a anděla, peněženek, vánočních ozdob nebo třeba mikulášských kouliček,“ sděluje Mirka Reifová z DEPO2015.

Expozici "Jak se točí peníze“ během prvních dvou měsíců navštívilo více než 4000 diváků, z toho 1100 školních tříd. Do konce dubna si vzdělávací program rezervovalo  220 tříd, a to nejen z Plzeňského kraje, ale i vzdálenějších koutů republiky.

Expozice netradiční formou přispívá ke zvýšení finanční gramotnosti dětí, učí je rozvíjet správný úsudek, rozhodování i kritické myšlení. Vytvořilo ji dětské muzeum ZOOM ve Vídni ve spolupráci s dětským muzeem FRida&freD v rakouském Grazu. V Plzni bude otevřená do 18. dubna 2018.

"Součástí expozice je herna s výtvarným koutkem a podzemním doupětem pro mafiány a černý trh. 2. února 2018 si o nejen o vysvědčení a financích budou moci návštěvníci povídat s ambasadorem výstavy KOVYm. A v týdnu jarních prázdnin na Plzeňsku, od 19. do 25. února 2018, bude široké veřejnosti k dispozici stejný vzdělávací program, jaký DEPO2015 nabízí školám,“  uzavírá Mirka Reifová.

FOTO: DEPO2015

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24