Nominace na titul stavba roku jsou na světě! Spalovna v Chotíkově nechybí

28.04.2017 12:14

Odborná porota klání o situl Stavba roku Plzeňského kraje vybrala finální šestnáctku. Mezi nominovanými nakonec nechybí ani spalovna v Chotíkově, naopak vypadlo hřiště ve Skvrňanech.

FOTO_Pavel Němeček (4)

Celkem šestnáct staveb se nakonec dostalo do závěrečné nominace na titul Stavba roku Plzeňského kraje. Finalisty vybarala odborná porota z původně skoro třicítky přihlášených projektů.

Mezi nominovanými stavbami je například nová posluchárna Lékařské fakulty KU, rekonstrukce Jízdárny v Tachově Světcích nebo nová spalovna komunálního odpadu v Chotíkově. naopak do užšího výběru se nedostal například nový fotbalový areál v plzeňských Skvrňanech na výjezdu na Křimice. Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny na galavečeru 25. května v Měšťanské besedě v Plzni, kde budou uděleny i nestatutární ceny a oznámeny výsledky hlasování veřejnosti.

Letošní ročník soutěže přinesl jednu výraznou novinku – novou soutěžní kategorii Průmyslové stavby, do které se premiérově přihlásily tři stavby. Porota měla složitou úlohu i v dalších, tradičních, kategoriích. "Úloha poroty je každý rok velmi těžká. Výběr staveb pro nominaci tak probíhá nejen z dodaných materiálů od přihlašovatelů, ale zejména na obhlídkách, které porota absolvuje,“ upřesňuje Miloslav Zeman, předseda Asociace hospodářských komor ČR.

Kompletní seznam nominovaných staveb i odkaz na hlasování veřejnosti najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24