Nosorožčí slečna v plzeňské zoo roste jako z vody - AKTUÁLNÍ FOTKY

19.02.2017 16:32

Mládě, které se v plzeňské zoo narodilo na začátku února, se má čile k světu. Zatím dál zůstává veřejnosti skryté a zoo tak postupně pouští do světa nové a nové fotky...

2
2134

Historicky druhé mládě nosorožce se v plzeňské zoo narodilo 5. února v 1:05, a sice po 485 dnech březosti samice Manjuly. Po porodu vážila nosorožčí slečna 47 kilogramů. Byla tedy o něco drobnější než Maruška, která se v Plzni narodila před třemi lety.

Pavilon nosorožců zůstává dál zavřený a nedočkavci tak musí k pozorování velké zvířecí celebrity zatím využívat jen online přenos. Zoo nicméně do světa pouští postupně nové fotky. Teď zveřejnila zatím ty úplně nejčerstvější (viz fotogalerie).

Historie nosorožců indických se v plzeňské zoo začala psát v roce 2010. Tehdy dvouletá samička Manjula přijela z Tierparku z Berlína.

Zoo ovšem kromě nové nosorožčí hvězdy nabízí i v zimě poměrně dost příležitostí k pozorování. Také vzhledem k teplejšímu počasí v posledních dnech výběhy rozhodně nezůstávají prázdné. Až do konce března navíc platí mimosezónní vstupné. Zoo je otevřená denně od 9 do 17 hodin.

FOTO: Zoo Plzeň, Kateřina Misíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24