Nová měsíční předpověď: Ani začátek jara žádné velké oteplení nepřinese

18.03.2018 8:12

I když oficiálně už nás čeká začátek jara, na nějaké razantní oteplení to podle nové měsíční předpovědi nevypadá. Až do poloviny dubna budou teploty pod průměrem.

FOTO_QAP_CZ (5)

První jarní den připadá na 20. března. Podle nových měsíčních výhledů Českého hydrometeorologického ústavu to ale na velký teplotní skok nahoru rozhodně nevypadá.

Období od 19. března do 15. dubna bude jako celek teplotně podprůměrné. "Po přechodném oteplení se k nám vrátilo zimní počasí, které se bude jen velmi pomalu měnit do jarního. Očekáváme, že průměrná teplota v nejbližších dvou týdnech zůstane pod hranicí normálních hodnot. Až v první polovině dubna by se teploty měly dostat do hodnot běžných pro danou roční dobu," informovali meterologové.

Sněžení posledních dnů je ale podle všeho poslední větší a neočekávají se ani žádné vydatné deště. Srážkově má být celé období také pod hranicí průměru. "I z hlediska celkového množství srážek lze předpokládat, že období 19.3. - 15.4.2018 bude podprůměrné. Ze všech 4 předpovědních týdnů očekáváme první (od 19.3) a třetí (od 2.4) předpovědní týden na srážky velmi chudý," informuje ČHMÚ s tím, že ostatní dva týdny se budou z hlediska celkového srážkového úhrnu pravděpodobně pohybovat kolem hranice podprůměrných a průměrných hodnot. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24