QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová měsíční předpověď: Léto může být rekordně horké!

22.07.2018 8:21

Nová měsíční předpověď do 19. srpna slibuje horké léto. Dokonce to vypadá, že by mohlo být rekordně teplé podobně jako před třemi lety. Sucho se také příliš nezmírní.

Bolevák

Meteorologové vydali novou měsíční předpověď od 23. července do 19. srpna. Podle výhledů se máme připravit na další horka a také sucho.

"Období do konce července bude teplotně nadprůměrné. Odpolední teploty se budou pohybovat nad 25 °C a mnohdy i kolem 30 °C. Velmi teplé počasí bude pokračovat i začátkem srpna. Slabé ochlazení a návrat k teplotám kolem normálu očekáváme uprostřed srpna. Období od 23. července do 19. srpna jako celek bude teplotně nadprůměrné a může se přiblížit k rekordně teplému období z roku 2015," informoval Český hydrometeorologický ústav.

A bohužel pro zemědělce a zahrádkáře bude pokačovat i sucho. O vláhu se postarají většinou bouřky, které se ale nemusí vyskytovat všude. "Z pohledu týdenních srážek se bude jednat většinou o podprůměrné úhrny, o něco více srážek může spadnout v týdnu od 6. do 12. srpna. Vzhledem k tomu, že půjde většinou o přeháňky a bouřky, budou mít srážky velice lokální charakter. To předznamenává další zhoršování situace v místech, kde přetrvává srážkový deficit. Období od 23. července do 19. srpna jako celek bude srážkově podprůměrné," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24