Nová měsíční předpověď: Teploty budou průměrné, srážek by mohlo přibývat

16.12.2017 18:59

Meteorologové vydali novou měsíční předpověď až do 14. ledna příštího roku. Nadcházející čtyři týdny by měly být teplotně spíš průměrné. 

zima QAP-FOTO (19)

Český hydrometeorologický ústav vydal v sobotu novou měsíční předpověď na období od 18. prosince až do 14. ledna. Zatím to vypadá, že nejteplejším týdnem období by měl být poslední týden roku. Celkově bude obrobí teplotně průměrné, srážkově by mohlo být i nadprůměrné.

"První týden bude teplotně průměrný. Minimální noční teploty vzduchu se budou pohybovat v první polovině týdne kolem -4 °C, postupně kolem 0 °C. Maximální denní teploty budou zpočátku kolem +1 °C, ve čtvrtek kolem +5 °C a na konci týdne kolem +2 °C. Druhý týden od 25. do 31. prosince se jeví jako nejteplejší z období s průměrnou týdenní minimální teplotou vzduchu v rámci Česka kolem -2 °C a průměrnou týdenní maximální teplotou kolem +3°C," informoval ČHMÚ.

Ostatní dva týdny už vychází teplotně průměrné. Z pohledu srážek by mělo být období spíš průměrné až nadprůměrné. Srážek by ale mělo být celkem dost. "Kromě prvního týdne v novém roce, který je průměrný, jsou ostatní týdny srážkově průměrné až nadprůměrné. Nejvíce srážek by mělo spadnout hned v prvním týdnu s průměrným týdenním úhrnem v rámci ČR kolem 19 mm. V ostatních týdnech budou úhrny většinou v intervalu 10 až 15 mm," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24