QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová měsíční předpověď: V dalších týdnech se bude ochlazovat

17.07.2017 7:01

Zatímco tento týden přinese i tropy, v dalších týdnech se bude postupně ochlazovat a na začátku srpna budou teploty dokonce podprůměrné. Čtěte novou předpověď do 17. srpna.

Nebe QAp foto

Poměrně vysoké teploty, které přinseou příští dny, bychom si měli užít. V dalších týdnech se bude podle dlouhodobé předpovědi ochlazovat.

"Předpokládáme, že období od 17. července do 13. srpna 2017 bude jako celek teplotně v mezích normálních hodnot. Nejteplejší počasí bude pravděpodobně během prvního týdne, kdy se vyskytnou tropická vedra, následně budou teploty klesat a začátek srpna očekáváme teplotně podprůměrný," informoval ČHMÚ.

Srážkově bude celé období průměrné. Nejvíc pršet by mělo na začátku srpna. Hodně se na tom ale budou podepisovat bouřky, takže se situace může měnit podle jednotlivých regionů.

V tomto týdnu nás čekají do poloviny týdne teploty do 26 stupňů a počítat bychom měli sem tam i s přeháňkami. Už ve středu by ale teploty měly vystoupit i na 32 stupňů a objevit se mohou také bouřky. Ve čtvrtek naměříme až 34 stupňů a od západu se přidají opět i silné bouřky. V pátek už bude většinou oblačno s teplotami do 29  stupňů.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Většinou oblačno, místy přeháňky a bouřky, i silné, přechodně i polojasno. Nejnižší noční teploty 20 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C, při zmenšené oblačnosti, zejména na východě, kolem 32 °C."

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24