Nová měsíční předpověď: V příštím týdnu se ochladí, pak přijde oteplení

15.01.2017 8:11

Nadcházející čtyři týdny budou teplotně průměrné až podprůměrné. Podle nové měsíční předpovědi bude mrazivý hlavně příští týden. Srážky budou v celém období spíš průměrné.

zima QAP-FOTO (58)

Podle nových měsíčních výhledů meteorologů budou příští čtyři týdny teplotně průměné až podprůměrné. Mrazivý ale bude zejména příští týden. V jeho závěru se nicméně oteplí.

"Období od 16. ledna do 12. února 2017 bude teplotně průměrné až podprůměrné. První týden bude teplotně výrazně podprůměrný, maximální denní teploty vzduchu se budou pohybovat jen kolem -4 °C. Minimální noční teploty budou klesat na -5 až -10 °C, ve druhé polovině týdne na -10 až -15 °C, ojediněle bude až kolem -18 °C, v závěru týdne se mrazy zmírní," informoval ČHMÚ.

V dalších týdnech by už teploty měly jít spíš nahoru. Dosahovat budou spíš průměrných hodnot. Nejtepleji by pak mělo být v první polovině února. "Poslední týden období se jeví jako nejteplejší. Průměrná týdenní maximální teplota vzduchu by se měla pohybovat v rámci Česka kolem +4 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem -2 °C," uvádí hydrometeorologický ústav.

Z pohledu srážek se nejspíš nijak extrémního období ale nedočkáme. Celkově by měly být příští čtyři týdny spíš průměrné až podprůměrné.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24