QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová týdenní předpověď: Na horách sněhové vločky, v nížinách mrazíky!

05.10.2017 6:59

Podle nové týdenní předpovědi nás v příštích dnech čeká další ochlazení. Na horách se objeví sněhové vločky a počítat musíme i s přízemními mrazíky.

FOTO_QAP_CZ (1)

Ve čtvrtek bude postupně až zataženo a na většině území déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty budou okolo 16 stupňů.

V pátek nás čeká proměnlivá, převážně velká oblačnost a opět na většině území přeháňky, které budou na horách četnější. V nejvyšších polohách budou dokonce smíšené nebo sněhové. V noci naměříme 8 až 4 stupně, přes den 9 až 13.

Velmi podobné to bude i v sobotu, kdy se očekává převážně oblačno. Místy se budou objevovat přeháňky, které budou na horách četnější a v nejvyšších polohách opět i sněhové. V noci klesnou teploty na zhruba 6 stupňů, přes den budou jen kolem 12 stupňů.

Neděle bude opět ve znamení oblačné až zatažené oblohy s deštěm nebo přeháňkami. K večeru by mohlo mraků i srážek ubývat. Nejnižší noční teploty budou mezi 9 až 5 stupni, nejvyšší denní mezi 9 až 13.

Pondělí přinese oblačnou oblohu a slabé přeháňky. Na horách by se znovu mohly objevit i sněhové vločky. V noci spadnou teploty mezi 6 až 2 stupně a budou se vyskytovat i přízemní mrazíky. Přes den budou teploty okolo 11 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: „V úterý oblačno a ojediněle přeháňky. V dalších dnech většinou polojasno a ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C, četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, postupně 15 až 19 °C.“

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24