QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová týdenní předpověď: Teploty nad nulou vydrží, slunečná obloha ne

16.02.2017 8:03

Bezchybně slunečnou oblohu už si v příštích dnech tak úplně užívat nebudeme. Počítat musíme i s přeháňkami nebo deštěm. Teploty ale budou dál nad nulou.

Nebe QAp foto

Podle nové týdenní předpovědi ČHMÚ už v příštích dnech slunečnou oblohu zahalí střídavě mraky a měli bychom počítat i s mrznoucími mlhami, deštěm nebo na horách také sněžením či smíšenými srážkami.

"Za studenou frontou, která v pátek přejde přes naše území k východu, se do střední Evropy přechodně rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu. V příštím týdnu po severním okraji tlakové výše nad západní Evropou budou postupovat od západu frontální systémy z Atlantiku," informoval ČHMÚ.

V pátek nás čeká oblačno až zataženo, od severozápadu postupně přeháňky nebo občasný déšť. Srážky budou zpočátku ojediněle mrznoucí. Od středních poloh by měly přecházet ve sněžení. V noci naměříme +2 až -2 stupně, přes den 3 až 7.

Hodně podobné to bude i v sobotu, bude oblačno až zataženo, ojediněle s deštěm nebo přeháňkami a od středních poloh se sněžením. Večer pak budou srážky slábnout. Noční teploty klesnou mezi +2 až -2 stupně, denní vystoupí mezi 2 až 6.

Neděle by měla přinést oblačnou až polojasnou oblohu, ráno se ojediněle objeví mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty budou mezi 0 až -4 stupni, nejvyšší denní mezi 3 až 7.

V pondělí nás čeká polojasno, ráno se místy budou vyskytovat mlhy. Postupně bude ale od severozápadu opět oblačno až zataženo a dorazí i déšť nebo přeháňky. V noci naměříme 0 až -4 stupně, přes den 4 až 8.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na horách i srážky smíšené. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24