Nové hřiště v plzeňské zoo je v soutěži o titul dřevěná stavba

22.02.2017 14:46

Také nové hřiště v plzeňské zoo, které se návštěvníkům otevřelo v loňském roce, by chtělo získat titul nejkrásnějšího dřevěného hřiště. V soutěži má už jednoho konkurenta z Plzně...

Zoo hriste nove (6)

Hned dvě želízka v ohni má Plzeň v soutěži "Dřevěná stavba roku" v kategorii velkých hřišť. Kromě lodi v Hradišti je v soutěži také nové hřiště v plzeňské zoo.

Hřiště vyrostlo u amfiteátru za pavilonem plazů, budovat se začalo vloni na jaře. "ÚMO1 nám dalo dva miliony korun. Je to dětské hřiště v korunách stromů. Na tom místě bývaly ukázky sokolníků, ale dnes mají nový areál. Říkali jsme si, jak využít ten prostor. Dětských hřišť není nikdy dost, protože zoologická je hlavně pro děti a školy," řekl ředitel zoo Jiří Trávníček, podle kterého se hřiště stalo hned hitem.

Dětem se hřiště otevřelo jako dárek k vysvědčení a je jasné, že atrakce podobného druhu v plzeňské zoo skutečně chyběla. Hřiště nabízí dětem k řádění hned několik prvků. Nechybí terénní skluzavka, houpačky ve tvaru hnízda nebo beranidla. Velkým tahákem je lanové centrum s mosty a překážkami a také hlavní věží s tobogánem. Hřiště najdou návštěvníci v těsné blízkosti občerstvení u pavilonu hadů "Království jedu".

V soutěži o titul je také hřiště v podobě vraku pirátské lodi v plzeňském Hradišti. Více zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24