QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nový fígl! Zloděj se vydával za stavaře, během kontroly bytu kradl

11.05.2018 13:44

Podvodníci jsou v regionu v poslední době skutečně při chuti. V Plzni teď navíc policie řeší první případ s novou legendou. Na to si dávejte dobrý pozor!!!

foto-qap-cz (39)

Plzeňští policisté aktuálně řeší další případ, po kterém důvěřivá žena skončila chudší o víc jak 14 tisíc. Podvodník přitom tentokrát přišel s úplně novou báchorkou a nutno podotknout, že by jí klidně uvěřil kdekdo.

Ke krádeži mělo dojít v tomto týdnu v pondělí mezi 12. a 14. hodinou v domě v Papírenské ulici. Na dveře bytu seniorky zaklepal muž s tím, že je od stavařů ze sousedství.

"Seniorce uvedl, že je stavař, přičemž se prokazoval dosud nezjištěnou písemností. Z důvodu údajného provádění stavby v okolí požadoval po 76leté ženě nahlédnutí do vnitřních prostor bytu, zda v něm nedošlo k poškození zdiva. Z tohoto důvodu byl seniorkou vpuštěn do interiéru. Po kontrole bytové jednotky požádal ženu o vodu s čisticím prostředkem, kterým pak následně opravil stěnu jednoho z pokojů," popisuje mluvčí policie Veronika Hokrová

Ve chvíli, kdy žena odešla pro věci, zloděj nejspíš chvíle využil, prohledal byt a přisvojil si víc jak 14 tisíc. Po "opravě“ z bytu odešel. "Policisté se tímto případem zabývají, po pachateli pátrají a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. V případě odhalení pachatele mu za tento skutek může v pravomocném rozhodnutí hrozit až dvouletý trest odnětí svobody," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24