QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Novým starostou ve Stříbře bude Václav Votava - FOTKY!

14.10.2018 11:01

Na nedělní dopoledne si přivstali noví zastupitelé města Stříbra. Vznikla koalice mezi stranami ANO a ČSSD. A jednalo se dále o možném vedení města.

ag2
IMG_0299 (2)ag1ag2

V neděli dopoledne se konalo ve Stříbře setkání nových zastupitelů. Na jednání byla uzavřena koalice mezi ANO a ČSSD. Na základě koaliční smlouvy bylo navrženo rozložení vedení města, na post starosty byl navržen Václav Votava, město bude mít nadále dva místostarosty, v návrhu jsou  Martin Záhoř (uvol.) a Karel Ticháček (neuv.). Radu má doplnit Karel Neuberger a Vladimír Souček. 
 

 

Návrh bude předložen na zastupitelstvu koncem října.

První pocity Václava Votavy se mísí s velkou odpovědností. "Já jsem moc rád, že tato koalice vznikla, a je to pro nás hlavně koalice důvěry. A celkové složení lidí napovídá tomu, že by mohla být dobrá vzájemná spolupráce. Navíc také věřím, že s nám přidají i občané se svými návrhy, pomocí, spoluprací. Je to pro nás velký závazek, nechceme neúměrně zadlužit město, ale přesto zde reálně vybudovat mnoho potřebného. Rád uvítám i další podněty," byla jedna z prvních reakcí nového starosty Václava Votavy.

 

Místostarosta Martin Záhoř je s novým návrhem spokojen. "Dnes podepsali noví zastupitelé za ANO 2011 koaliční dohodu spolu se zástupci ČSSD. Dohodli jsme se, že nová koalice bude podporovat toto rozložení v rámci vedení města: starosta - Ing. Václav Votava, uvolněný místostarosta Martin Záhoř, neuvolněný místostarosta Karel Ticháček, radní za ČSSD Vladimír Souček, radní za ANO 2011 Karel Neuberger, čili zastoupení 3:2 v radě ve prospěch ANO 2011. Dohodli jsme se zevrubně na základních principech spolupráce v rámci budoucí koalice. Do 30.11.2018 bude vyhotoveno programové prohlášení, které se již promítne do rozpočtu města na rok 2019. Jsem velice rád, že se předmětem sváru nestalo personální obsazení postů, ale šli jsme za společným cílem, kterým je důvěra a spolupráce při rozvoji města Stříbra," uvedl Záhoř.
 

Foto: Martina Sihelská + archiv Záhoř.


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24