QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O ambulatní pacienty se nejlépe starají v Klatovech

26.11.2015 14:29

Klatovská nemocnice se nově pyšní titulem v kategorii bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů. Ankety se zúčastnili přímo pacienti nemocnice.

klatovska nemocnice
Nemocnice roku 2015klatovska nemocnice

Klatovská nemocnice se nově pyšní poměrně prestižním titulem Nemocnice ČR 2015 v kategorii bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů mezi středními a malými nemocnicemi. Ocenění  získala nemocnice v rámci soutěže Health Care Institute.

Soutěže se účastní nemocnice z celé republiky. "Sledují se zvlášť státem řízená zdravotnická zařízení včetně fakultních nemocnic a zvlášť ostatní nemocnice. Hodnotí se pak v kategoriích ambulantní péče, hospitalizační péče, v oblasti spokojenosti zaměstnanců a v oblasti finančního zdraví. Vyhlašují se jen první tři umístění v každé kategorii. Paralelně se pak ještě sestavuje žebříček za jednotlivé kraje," upřesňuje parametry ankety mluvčí Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

"Je to satisfakce za zvýšené úsilí v posledních letech, které souviselo i s přestěhováním většiny oborů do nové budovy,“ uvedl František Lešundák s tím, že ocenění je výsledkem týmové práce všech zaměstnanců od primářů až po pracovnice úklidu.

Výsledky v oblasti bezpečnosti a spokojenosti pacientů nesestavuje porota, ale závisí přímo na samotných pacientech. Ti v nemocnicích vyplňují dotazníky spokojenosti. Nejlepší známky od ambulantních pacientů obdržela právě Klatovská nemocnice. "Ve sledovaném období od března do srpna vyplnilo v nemocnici dotazníky přes 600 ambulantních pacientů,“ říká manažerka kvality Klatovské nemocnice Vladimíra Nováčková s tím, že otázky se týkaly například spokojenosti s předáváním informací ze strany lékaře nebo zdravotních sester, také úrovně ošetření, čekacích dob, ale i čistoty nebo pocitu soukromí.

FOTO: Nemocnice Klatovy a Zdravotnický holding Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24