QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O krok blíž k cíli! Veřejná sbírka SK Plzeň 1894 pokračuje

17.03.2018 13:12

Sbírka na podporu rekonstrukce fotbalových hřišť na Slovanech v Plzni vzbudila velký zájem a pokračuje. Dobojováno ale rozhodně ještě není. Přinášíme podrobnosti!

HŘIŠTĚ - VIZUALIZACE

Plánovaná modernizace fotbalového areálu SK Plzeň 1894 na plzeňských Slovanech je zase o krok blíž k cíli. Veřejná sbírka, kterou klub vyhlásil před několika dny, vzbudila velký zájem. Klub shání celkovou částku 2 miliony korun. Přesně tolik zbývá, aby se slíbené dotace na projekt za 27 a půl milionu, staly skutečností.

Do veřejné sbírky už přispěla celá řada dárců, včetně domácího klubu SK Plzeň 1894 a jeho zástupců. V pátek 16. března dělala vybraná částka víc jak tři čtvrtě milionu. Na splnění dvoumilionové hranice zbývá čas do konce dubna. Sbírka běží dál. 

Plány na modernizaci fotbalových hřišť nedaleko plaveckého bazénu na Slovanech žijí už řadu let. Teprve v posledních měsících se ale podařilo klubu dostat se opravdu na jeden krůček od samotné realizace. Díky dotacím a finanční výpomoci od státu, města i druhého obvodu se podařilo dát dohromady úctyhodnou částku, ke které se musí sehnat právě zbývající dva miliony.

Přestavba by přinesla dvě moderní fotbalová hřiště a vylepšení zázemí sportovců. Hřiště by měla sloužit například i školám v okolí. V rámci celého koloběhu shánění peněz navíc došlo ze strany města i k odkupu pozemků klubu. Právě ty plánuje vedení Plzně využít ke zlepšení parkování v lokalitě. 

Podrobnosti ke sbírce i celému projektu najdete v článku Bitva o modernizaci fotbalových hřišť SK Plzeň 1894 finišuje! VIZUALIZACE.

Veřejná sbírka SK Plzeň 1894 - SK Petřín Plzeň:

číslo účtu: 62 61 69 / 0300

variabilní symbol: 1894

poznámka pro příjemce: jméno dárce

Zdroj vizualizace: SK Plzeň 1894

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24