QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O víkendu se konalo tradiční Zamykání České studánky - FOTKY

05.11.2018 8:18

Zima může začít, Česká studánka je zamčena. Už 26. ročník tradiční turistické akce se konal v sobotu. Na Chodsko se tak vydali opět turisté nejen z Čech, ale i sousedního Německa.

zamykání české studánky QAP foto (8)
zamykání české studánky QAP foto (8)zamykání české studánky QAP foto (2)zamykání české studánky QAP foto (3)zamykání české studánky QAP foto (4)zamykání české studánky QAP foto (5)zamykání české studánky QAP foto (6)zamykání české studánky QAP foto (7)zamykání české studánky QAP foto (9)zamykání české studánky QAP foto (10)zamykání české studánky QAP foto (11)zamykání české studánky QAP foto (12)zamykání české studánky QAP foto (1)

Zamykání České studánky se konalo v sobotu 3. listopadu. Turisté se vydali dopoledne z České Kubice k České studánce, akci zakončili v Chodově.

Trasa vedla tradičně z České Kubice přes Jubilejní hájek, Zelenou chýši, k České studánce, dále do Pece pod Čerchovem a do Chodova.

U České studánky ještě před symbolickým zamykáním proběhl program, vystoupil mužský pěvecký sbor Haltravan z Klenčí pod Čerchovem. Prodávaly se tradičně suvenýry, pamětní razítko, turistická známka a turistické vizitky. Zamykání České studánky se zúčastnili i zástupci z německé strany. Na závěr všichni účastníci společně poseděli v kulturním domě ve Vochově.

Česká studánka na Domažlicku je silný pramen vytékající na úbočí Myšího vrchu, dodnes je tento pramen na východní straně čerchovskéh hřebene poutním místem.

Zamykání České studánky probíhá každoročně na podzim, na jaře se pak zase Česká studánka odemyká. 

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24