QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O víkendu se rozjedou lanovky na Špičák i Pancíř

02.06.2018 8:32

Jak jsme vás již informovali, v sobotu 2. června zahajuje letní provoz lanovka na Špičák. Rozjede se ale i jedna z nejstarších českých sedačkových lanovek, lanovka na šumavský Pancíř.

lanovka pancíř foto QAP Andrea Ježková

Lanovka na Špičák bude v provozu o víkendu 2. -3. června, poté 9. - 10. června a pak denně od 15. června. Více jsme psali zde.

O červnových víkendech bude v provozu také lanovka na Pancíř vedoucí přes Hofmanky. Poprvé se v této letní sezoně rozjede stejně jako ta špičácká, tedy v sobotu 2. června. O prázdninách by pak měl být provoz každodenní.

Lanovka na Pancíř je jedna z nejstarších sedačkových lanovek v České republice. V provozu je od roku 1971. Lanovka vyjíždí ze Špičáku (parkovat můžete na parkovišti Kaskády) z nadmořské výšky 860 metrů. Vyveze vás do stanice Hofmanky (1085 m. n.m.) a dále pak na Pancíř (1214 m.n.m.). Lanovka je jednosedačková.

Lanovka na šumavský Pancíř je v provozu v letní i zimní sezoně. Čas jízdy ze Špičáku na Hofmanky je 12,4 minut, z Hofmanek na Pancíř 10,5 minuty. Přepravní kapacita je 327 osob za hodinu.

Z vrcholu Pancíře se vám naskytne krásný pohled do šumavské krajiny i daleko do Bavorska. Jako na dlani budete mít Velký Javor. Navštívit můžete i pancířskou rozhlednu, která je součástí horské chaty.

ilustrační foto

Pancíř lanovka foto QAP Andrea Ježková

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24