O víkendu se vrátí jarní teploty i slunečná obloha. Pokazit by to mohly přeháňky

17.05.2018 7:02

Deštivé a chladné počasí v regionu dlouho nevydrží. Už nadcházející víkend přinese oteplování a objevit by se mohla postupně i slunečná obloha.

DSC01747

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na většině území pršet nebo se budou vyskytovat alespoň přeháňky. Teploty se odpoledne dostanou mezi 15 až 19 stupňů.

Ještě v pátek nás čeká oblačno, místy s přeháňkami a někde i bouřkami, ty by se měly objevovat hlavně v odpoledních hodinách. K večeru by ale místy mohlo mraků ubývat. V noci naměříme 11 až 7 stupňů, přes den 18 až 22.

O víkendu už by se ale počasí mělo vylepšovat. V sobotu by mělo být oblačno až polojasno, místy se ale budou vyskytovat přeháňky, ojediněle bouřky. V noci naměříme 10 až 6 stupńů, přes den 18 až 22.

Neděle už přinese polojasnou oblohu, jen odpoledne by se při zvětšené oblačnosti mohly objevit výjimečně přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 10 až 6 stupňů, nejvyšší denní se vyšplhají mezi 19 až 23.

Velmi podobné to bude i v pondělí, jen teploty přes den by mohly vystoupit až na 24 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, zejména v odpoledních hodinách. Nejnižší noční teploty 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24