QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 14:31

Dopravní nehoda v Libušínské ulici v Plzni

Na místě zasahují všechny záchranné složky. Z  místa jsou hlášeny 4 zraněné osoby.

Obchodní centrum Rondel má po prvních kolaudacích - AKTUÁLNÍ FOTKY

21.09.2016 14:59

Stavba nového obchodního centra pod Rondelem v Plzni je v další fázi. Podívejte se na aktuální fotky, letecký snímek i první záběry z nového parkoviště!

Rondel
IMG_1721IMG_1722IMG_1724IMG_1725IMG_1726IMG_1728IMG_1727IMG_1730IMG_1733IMG_1734IMG_1735IMG_1736IMG_1737IMG_1738IMG_1740IMG_1742IMG_1746IMG_1747IMG_1749IMG_1750Rondel

Stavba nového obřího obchodního komplexu Nákupní centrum Rondel v Plzni u Roudné jde velmi rychle dopředu. V tomto týdnu už proběhly první kolaudace, a sice jak samotného Kauflandu, tak spodní části parkoviště.

"Stavba Nákupního centra Rondel pokračuje dle plánů. V této době dochází k prvním vážnějším dokončením, neboť Kaufland otevírá již definitivně 6. října. Ve spodním patře musíme být vše připraveno a zkolaudováno, aby mohl proběhnout bezpečný provoz jak pro pěší zákazníky, tak pro ty, kteří přijedou auty. To všechno bude hotovo," říká spolumajitel a jednatel společnosti InterCora Ivan Hlaváček

I po tom, co se zbrusu nový Kaufland otevře veřejnosti, poběží další fáze stavby naplno. "My budeme dál pokračovat s výstavbou na střeše areálu, kde bude plocha o zhruba dvou tisících metrech čtverečních obchodních prostor. Ty se budou dokončovat tak, aby se otevřely 28. února příštího roku. Nedošlo k žádnému zpoždění, ani k žádnému problému," dodává Ivan Hlaváček.

V době otevření a před dokončením celé stavby tak bude v provozu už přízemní část krytého parkoviště nově budovaného centra. Dostavba bude také zahrnovat vizuální sjednocení celého komplexu.

"Spodní Kaufland už má svoje tradiční barvy a fasády. V tomto stylu bude dořešený i zbytek objektu. Takže celý areál bude mít stejnou tvář," vysvětluje jednatel společnosti s tím, že vizuální proměnou projde i horní nejvyšší budova areálu, ve které sídlí mimo jiné také vedení společnosti InterCora.

Originální Food Point nabídne několik kuchyní...

Součástí nových obchodních prostor bude i speciální restaurace s nabídkou několika kuchyní. "Bude tam česká kuchyně, kebab, asijská kuchyně, pizza, bude tam také bageterie s drive in. Na tom jsme si dali hdoně záležet. Spolupracovali jsme na tom i s německými architekty a odborníky této branže, včetně určitých uměleckých výtvorů," říká Ivan Hlaváček.

Takzvaný Food Point bude mít podle plánů kruhový tvar, uprostřed bude originální prvek v podobě obřího skleněného díla. Po dokončení stavby bude spodní i horní parkoviště mimo jiné propojené výtahem. Na horní plochu budou dvě příjezdové cesty, v současné době už vyrůstá nájezdová rampa z Lochotínské ulice a vznikl i vjezd z Karlovarské. Obří přestavba vyjde podle odhadů na 200 milionů.

FOTO: QAP.CZ, InterCora
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24