Obnova Lobezského parku je definitivně hotová, vyšla na víc jak 16 milionů - FOTKY

09.11.2018 10:03

Revitalizace Lobezského parku v Plzni je definitivně hotová. Dokončovací vyvrcholily na podzim, v současné době už je park kompletně vybavený a přístupný.

IMG_0929_1
IMG_0929_1IMG_0272_1IMG_0928_1IMG_0910_1IMG_0932_1IMG_0935_1

Rozsáhlá revitalizace Lobezského parku v Plzni odstartovala v podstatě už v loňském roce. Letos nabrala na obrátkách a definitivně dokončena byla v říjnu. V současné době už je revitalizace kompletně hotová a park slouží veřejnosti se vším všudy.

"Bylo provedeno vyřezání náletů a nárostů. Donedávna stejnověké porosty, bez bylinného a keřového patra jsou doplněny novými výsadbami stromů a keřů. V návrhu nových výsadeb se autor inspiroval původní druhovou skladbou Valentina Čočka. Obnoveny jsou cesty a odpočívadla, trasování cest vychází z původní kompozice parku. Moderní vzhled v podobě dřevěných palub mají dvě vyhlídky," říká Irena Tolarová ze Správy veřejného statku města pPlzně.

Na své si v parku přijdou také děti. Přibyla řada herních prvků jako jsou prolézačky nebo trampolíny. "Dynamický terén využívají dlouhé nerezové skluzavky. Kolem pomníku Stanko Vodičky byla obnovena formální zahradnická úprava s odpočívadly," dodává Irena Tolarová.

Autorem nové podoby parku a projektantem úprav byl zahradní architekt Tomáš Rákos. Celkem vyšla stavba na 16 a půl milionu včetně DPH. Projektovou dokumentaci zajistil čtvrtý městský obvod. Z celkové částky pak dotace dělaly 2 a půl milionu.

Původně měla být regenerace parku hotová v průběhu léta. Nakonec došlo na mírné zpoždění, důvodem byla nutná sanace dominantní skály v jedné z částí parku.

FOTO: SVSMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24