QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obránce Viktorky David Limberský na svůj 300. ligový zápas stále čeká

19.11.2016 7:08     19.11.2016 18:31

David Limberský k jubilejnímu 300. ligovému duelu v Mladé Boleslavi nenastoupil kvůli viróze, která ho postihla.


  

w_450.h_30

David Limberský v sobotu 19. listopadu na hřišti v Mladé Boleslavi chyběl. "David ve čtvrtek trénoval, ale pak se cítil špatně, je zesláblý, ale v pondělí snad začne s tréninkem. Doufám, že je to jen krátkodobá viróza," sdělil po utkání v Mladé Boleslavi trenér Viktorky Roman Pivarník. 

David Limberský je na úctyhodný počet startů v nejvyšší soutěži hrdý. "Necítím se ani moc starý, pokud jsem fit a nejsem zraněný, tak rád trénuju a těším se na každý další zápas. Cítím se jako mladíček,“ říká krajní bek Viktorie, který by už dnes mohl vstoupit do Klubu legend.

Svůj první ligový zápas odehrál v devatenácti letech, v prvním kole sezony 2003/2004 ve Štruncových sadech nastoupil proti Viktorii Žižkov. "Samozřejmě, že si vzpomínám. Bylo to doma proti Žižkovu a prohráli jsme 0:2. Na takové zápasy se nezapomíná. To si pamatuje asi každý hráč,“ dodává Limberský.

O tom, zda se mu podaří pokořit další stovku, zatím obránce neuvažuje. "To je hrozně daleko, ve 33 letech se spíš koukám na každý budoucí zápas a maximálně tak půl roku dopředu. Čtyři sta je hodně daleko, uvidíme, kam to dotáhnu,“ dodává. 

Většinu své kariéry bývalý reprezentant strávil ve Viktorii a rád by zde také svoji ligovou pouť ukončil. "Nedokážu si představit, že bych hrál ještě někde jinde. Stát se může všechno, ale na 99.9 procent se s prvoligovou kariérou rozloučím v Plzni,“ říká Limberský. 

Ze stále aktivních hráčů pokořili hranici 300 zápasů David Lafata, Štěpán Vachoušek, David Hubáček, Václav Procházka a Milan Petržela.

FOTO: fcviktoria.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24