Obří rekonstrukce areálu Škodovky v Doudlevcích běží naplno - FOTKY

22.03.2017 10:17

Rekonstrukce za zhruba sto milionů se rozjely v areálu Škodovky v Plzni Doudlevcích na začátku letošního roku. Teď jsou v plném běhu. Hotovo by mělo být v červnu. Podívejte se na fotky!

foto-qap-cz (17)
Foto bránafoto-qap-cz (17)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (21)

Areál společnosti Škoda Electric v plzeňských Doudlevcích prochází zásadní přeměnou. Na začátku roku odstartovaly rekonstrukce, které vyjdou na zhruba sto milionů a areál i jeho okolí zásadně promění.

"Jsme firma, která dodává zákazníkům po celém světě velmi sofistikované výrobky a chceme, aby tomu odpovídalo i prostředí, ve kterém působíme a kterým se prezentujeme. Věřím, že úpravy areálu a zázemí firmy ocení i naši zaměstnanci,“ říká generální ředitel Škody Electric Jaromír Šilhánek.

Jak naplno běží práce, je vidět už v současné době přímo z Průmyslové ulice. Zmizela podélná zeď u komunikace a právě na jejím místě postupně vznikne nový vjezd do areálu. V lokalitě navíc vyroste také nové parkoviště pro sedm desítek aut.

Chybět nebudou ani sadbové úpravy, opravy odstartovaly i v hlavní budově...

"Celé okolí oživí sadové úpravy – v místě se počítá s vysázením stromů, přibudou travnaté a květinové plochy,“ říká Václav Beneš.  Nový vjezd se samoobslužným systémem nahradí současnou vrátnici, která už nevyhovuje provozu v areálu. Přestavba areálu se dotkne i hlavní budovy Škody Electric u Průmyslové ulice. Tam například vznikne zcela nová recepce. "Zvýší se komfort pro zaměstnance i návštěvníky firmy,“ vysvětluje Václav Beneš. Také opravy v samotné budově už běží naplno.

Revitalizace areálu je rozdělena do několika samostatných stavebních etap. "Práce odstartovaly na začátku ledna a souvisí právě s výstavbou nového velkokapacitního vjezdu do našeho areálu. První návštěvníci by se novým vjezdem mohli do Škody Electric podívat už v červnu letošního roku,“ říká Václav Beneš.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24