QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obří skatebazén v areálu v Doudlevcích je hotový, otevře se v červnu - FOTKY

18.05.2017 12:52

Takzvaný "bowl", tedy obří bazén pro milovníky freestylu všech možných podob, ve Škoda sport parku v Plzni je v podstatě hotový. Oficiální otevření se chystá na začátek června.

foto-qap-cz (2)
foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)

Škoda sport park v plzeňských Doudlevcích už naplno otevřel letošní hlavní sezónu. Velkou novinku ale teprve chystá. Už na začátku června se oficiálně spustí do provozu i nová atrakce, která vyrůstá v areálu už několik měsíců.

Obří skatebazén nebo-li "bowl" si přáli sami milovníci freestylu a u radnice druhého obvodu o něj hodně bojovali. Nakonec se zadařilo a vedení obvodu dokonce nadšence přizvalo i k samotnému tvoření projektu. Výsledkem je stavba, která bude sloužit "freeriderům" všech různých stylů. 

Stavba "bowlu" začala v prvních měsících letošního roku podle standardů, které jsou známé a zavedené i v dalších obdobných areálech. Skatebazén je v podstatě betonový monolitický prvek, s hrubými půdorysnými rozměry 24 krát 22 metrů, jeho zastavěná plocha dělá zhruba 480 metrů čtverečních. Náklady byly odhadnuté na přibližně tři miliony.

V současné době je samotný skatebazén hotový se vším všude a probíhají pouze závěrečné terénní úpravy v jeho okolí. Slavnostní otevření se chystá na začátek června, kdy by oficiální akci měly doprovodit také závody. Podívaná to rozhodně bude velká. Podrobnosti k programu k otevření přinese QAP.CZ v nejbližší době.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24