Ochlazování bude pokračovat. I přes den bude mrznout

05.02.2018 8:56

Příliv studeného vzduchu do regionu bude v dalších dnech zesilovat. Také přes den by se teploty mohly udržet pod nulou. Slunečnou oblohu bude střídat i sněžení.

DSC05389

V tomto týdnu bychom měli počítat s dalším ochlazováním. Ani přes den se teploty nedostanou výš jak lehce nad nulu. Noci navíc budou hodně mrazivé.

"Mezi tlakovou výší nad Skandinávií, jejíž výběžek přechodně ovlivní počasí u nás, a tlakovou níží nad severovýchodní Evropou, k nám bude zesilovat příliv studeného vzduchu od severu až severovýchodu," informoval český hydrometeorologický ústav.

V pondělí bude oblačno až zataženo, během odpoledne a večera by mohlo být i polojasno. Teploty se vyšplhají maximálně mezi -2 až +2 stupně.

V úterý nás čeká jasno nebo skoro jasno, zpočátku se budou ojediněle vyskytovat mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -5 až -9 stupňů, někde až k -13. Nejvyšší denní se dostanou mezi -4 stupně až 0.

Středa přinese zataženou až oblačnou oblohu, sem tam by se mohlo objevit i občasné sněžení. V noci naměříme -2 až -6 stupňů, přes den -1 až +3.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, opět místy s občasným sněžením. V noci se budou teploty pohybovat mezi -1 až -5 a tvořit se může i náledí. Přes den vystoupí teploty mezi -1 až +3 stupně.

Pátek bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy, počítat musíme i se slabým sněžením. Noční teploty spadnou mezi -3 až -7 stupňů, ojediněle budou kolem -9. Denní teploty vystoupí mezi -1 až +3 stupně.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Polojasno až oblačno, ojediněle sněžení a mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -3 až -8 °C, ojediněle kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +3 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24