QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Odstartuje příprava rozšíření Karlovarské na "tříproudovku"

18.10.2016 7:59

Už na konci října se začne připravovat rozšíření počtu jízdních pruhů na Karlovarské v Plzni směrem do centra. Samotná stavba by měla odstartovat příští rok.

Karlovarská, Pod Záhorskem, směr do centra

S rozšířením Karlovarské tříd ve směru do centra na celkový počet tří jízdních pruhů počítalo město už v letošním roce. Nakonec se samotná stavba přesunula do příštího roku. Příprava už ale odstartuje na konci října.

"Od posledního říjnového týdne do konce listopadu proběhne postupné kácení dřevin podél spodní části Karlovarské třídy. Jedná se o úsek od křižovatky Karlovarská – Lidická ve směru do centra města až před Rondel," informoval první plzeňský obvod.

Pokácené stromy a další dřeviny využije k dalšímu zpracování zoologická zahrada. Řidiči by tak během kácení měli počítat s omezeními. Právě kácení je součástí přípravných prací na další z velkých stavebních akcí v Plzni.

Kolony na Karlovarské směrem do centra by po rozšíření měly zmizet...

Nový jízdní pruh na Karlovarské směrem do centra bude vyhrazen pro vozy autobusů linek MHD i pro vozy autobusových linek provozovaných v rámci Integrované dopravy Plzeňska.

"Stavební úprava spočívá v rozšíření stávající silnice I. třídy ve směru ke křižovatce v sadech Pětatřicátníků tak, aby na ní mohly být vyznačeny tři jízdní pruhy, přičemž pravý má být podle projektu vyhrazen pro autobusy. Cílem je upřednostnit provoz veřejné dopravy v situacích, kdy v tomto úseku stojí kolony vozidel,“ říká náměstek primátor uvedl Petr Náhlík.

Díky novému jízdnímu pruhu by měly autobusy jezdit na čas a nezůstávat v kolonách. Navíc v případě nehod a mimořádných situacích by nový jízdní pruh měl sloužit i pro běžnou automobilovou dopravu. Úprava Karlovarské by měla vyjít na zhruba 25 milionů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24