QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Offroady, motorky i vojenská technika! Šlovický vrh u Dobřan otevře závory

01.09.2017 9:48

Den otevřených závor na Šlovickém vrchu u Dobřan zve na nadcházející sobotu všechny milovníky nejen offroadů nebo motorek, ale také přírody na den plný akce.

IMG_1899

V rámci Dne otevřených závor se bude na Šlovickém vrchu odehrávat v sobotu 2. září od 10 do 16 hodin. V rámci akce se budou prezentovat zájmové skupiny a spolky, které na bývalém tankodromu v současnosti působí.

Chybět nebude ani přírodovědné stanoviště. K dispozici návštěvníkům bude fourcrossová trať, na které probíhají závody republikové úrovně.

V areálu Offroad parku mohou zájemci zažít jízdu pořádným terénem v offroadovém autě, MX park nabídne trénink motokrosového potěru. "Offroadoví či motokrosoví nadšenci bez zázemí zde mohou navázat kontakty, které jim umožní legálně využívat místní tratě,“ prozradil Ondřej Peksa, správce celého areálu. Opravdu nebojácní mohou na vlastní kůži zakusit jízdu na bojovém vozidle pěchoty. Několik těchto obrněnců zde bude v průběhu soboty působit jako nástroj ochrany přírody. "Že toto prapodivné spojení doopravdy funguje, se budou moci návštěvníci přesvědčit přímo na místě,“ doplňuje Ondřej Peksa.

"Jsme rádi, že se podařilo sladit ochranu přírody se zájmovou činností pracovitých lidí. Stále nemohu uvěřit, že to bez větších potíží funguje. Fakt stojí za to to vidět,“ uvedl starosta města Dobřany Martin Sobotka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24