QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilec napadl strážníky i záchranáře. Sanitku chtěl zdemolovat

27.04.2017 12:31

V téměř krocení divé zvěře se proměnil zásah strážníků u opilce v jednom z barů v Plzni na Borech. V sanitce ho museli dokonce připoutat ke křeslu.

IMG_20140626_210844

Strážníky přivolali do jednoho z barů na Borech svědci. Obsluha už si nevěděla rady s opilcem, kterému odmítla kvůli jeho stavu nalít. Pořádnou práci s ním následně měli i samotní přivolaní strážníci.

V době příjezdu na místo už našli strážníci muže před podnikem, odkud ho hosté vyvedli kvůli jeho chování. Muž se marně pokoušel vstát z chodníku. "To se mu ale nepovedlo a spadl hlavou na chodník. Strážníci mu ihned přispěchali na pomoc. Místo poděkování na ně ale opilý muž začal útočit. Nejdříve je hrubě urážel a častoval vulgarismy a následně se strážníky pokusil i fyzicky napadnout, kopal kolem sebe oběma nohama. Záhy proto skončil s pouty na rukou," popisuje mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Na místo musela dorazit záchranka, aby muže ošetřila. Jenomže i to byl téměř nadlidský výkon. Muž byl agresivní také vůči záchranářům a interiér sanitky se rozhodl zdemolovat. "Podařilo se mu hlavou úmyslně poškodit skříňku v sanitce a pokoušel se poškodit i další zařízení. K jeho zklidnění muselo být použito dalších donucovacích prostředků. Posléze se ho podařilo připoutat k sedadlu ve voze," pokračuje mluvčí městské policie.

Záchranka i za asistence hlídky převezla zuřivce k dalšímu ošetření. Jenomže ani ve zdravotnickém zařízení se muž neuklidnil. V čekárně ambulance pokračoval ve svém řádění a navíc se pokusil znovu napadnout jednoho ze strážníků. Jeho další cesta tak vedla na záchytku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24