QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Opilec napadl záchranářku přímo v sanitce, skončila v péči lékařů

15.11.2017 13:53

K dalkšímu napadení člena krajské záchranky došlo přímo převozu opilého muže. Ten zaútočil na záchranářku hodně agresivně. Žena dokonce musela vyhledat ošetření.

DSC05016

Napadení záchranářů krajské záchranky nejsou ničím výjimečným. V drtivé většině případů za tím stojí drogy, psychické potíže nebo alkohol. Tak tomu bylo i v nejnovějším případě, ke kterému došlo v noci na středy.

"Evidujeme další napadení člena výjezdové skupiny. V noci zasahovala výjezdová skupina RZP v Tachově u podnapilého muže, který zprvu nejevil známky agresivního chování. V sanitce ovšem v průběhu ošetřování bezdůvodně fyzicky napadl záchranářku. Tu udeřil pěstí do obličeje," popisuje mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Žena dokonce skončila v péči lékařů. "Naše zaměstnankyně musela vyhledat lékařské ošetření, naštěstí je zranění lehčí a nevyžaduje pracovní neschopnost," dodává mluvčí krajských záchranářů.

Velmi rizikové jsou pro záchranáře mimo jiné i výjezdy do nejrůznějších squattů a ubytoven. Nejnáročnější nicméně bývá závěr roku a s ním spojené bujaré oslavy. V mnoha případech tak musí záchranářům také asistovat policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24