QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý cyklista kličkoval Americkou! Skončil na záchytce - FOTO

25.08.2016 14:58

Hodně krušné probuzení musel ve čtvrtek zažívat mladík, který si to v noci namol kličkoval na kole Americkou v Plzni. Strážníci ho přistihli hned dvakrát, skončil na záchytce.

cyklista

Pozornost strážníků si v noci na čtvrtek vysloužil mladík na kole přímo na Americké v Plzni. Jeho jízda byla dost riskantní. Nejen, že neměl kolo osvětlené, ale už ze stylu jízdy bylo jasné, že nebude úplně v pořádku. Kola se ovšem vzdát nechtěl.

"Strážníci muže zastavili a on jim zastřeným hlasem vysvětloval, že si světla jen zapomněl rozsvítit. Po dotazu, zda požil nějaký alkohol, 27letý muž přiznal, že několik piv vypil. Přítomnost alkoholu potvrdily i opakované dechové zkoušky, které ukazovaly hodnoty okolo 2 promile. Strážníci proto na místo přivolali hlídku PČR, která muži vyslovila zákaz další jízdy na kole. Případ byl dále předán k dořešení na oddělení dopravních přestupků," říká Dana Krausová z městské policie.

Po vyřešení to vypadalo, že vše tím také skončí. Mladíkovi se ovšem jízda po Americké nejspíš hodně zalíbila a hned za čtvrt hodiny v křižovatce s Anglickým nábřežím znovu nasedl na kolo. "Strážníci tedy na místo znovu přivolali své kolegy z PČR a ti znovu vyslovili zákaz další jízdy. Navíc vzhledem k tomu, že muž pod vlivem alkoholu ohrožoval svůj život a zdraví, doporučili jeho převoz na PAZS, který následně vykonaly hlídky městské policie. Kolo bylo muži odejmuto a se všemi poznatky předáno na oddělení dopravních přestupků," doplnila Dana Krausová.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24