QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý řidič ujížděl strážníkům! Ohrozil i chodce, skončil v poutech - FOTO

22.10.2018 11:56

Dramatické pronásledování auta se odehrálo v Plzni na Borech. Opilý řidič ujížděl před hlídkou strážníků. Vjel dokonce i na chodník, kde mále srazil chodce...

PA200005

Řidič na sebe upozornil hlídku v podstatě sám. Strážníci si všimli oktávky, která stála v zákazu vjezdu u zásobovací rampy u Luny. Auto se několikrát rozjelo, pak začalo couvat a navíc nemělo rozsvícená světla.

"Strážníci se rozhodli vyřešit s osobou sedící za volantem přestupkové jednání. Při rozjezdu služebního auta se řidič rozjel a začal neosvětlen před nimi ujíždět. Nereagoval na jejich pokyny k zastavení, naopak zrychloval. Ujížděl postupně Skupovou ulicí, kde náhle strhl řízení na chodník. Tady ohrozil procházejícího chodce, který jen tak tak stačil na poslední chvíli uskočit," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Zběsilá jízda pokračovala přes trávník do Mandlovy ulice, následně zpátky do Heyrovského ke konečné trolejbusů. Chodec, kterého před tím řidič málem přejel, upozornil strážníky, že se auto znovu objevilo v Mandlově ulici. "Hlídka v tu chvíli uviděla, jak z bočního okénka ze strany řidiče vylézá oknem nějaký muž a vzápětí chce utéct. Strážník proto vyběhl z auta a prchajícího asi po padesáti metrech dostihl, skokem na záda jej strhl k zemi. Z užití donucovacích prostředků jej zpacifikoval, a protože muž kladl aktivní odpor, skončil brzy v poutech," pokračuje mluvčí strážníků. Mladík nadýchal skoro dvě promile. Celou záležitost dál šetří republikoví policisté.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24