QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý šofér neudržel auto na silnici, nadýchal přes dvě promile - FOTKY

22.09.2016 13:04

Namol opilý mladík za volantem Volkswagenu nezvládl ve čtvrtek řízení na rovném úseku, auto nakonec poslal do příkopu. Dechová zkouška ukázala víc jak 2 promile.

3
213

K nehodě vyjížděli policisté ve čtvrtek ráno na hlavní tah I/26 k Holýšovu. Mladý řidič tam pod silným alkoholovým opojením nezvládl řízení a doslova se sním neudržel ani na silnici. Na místě přišel o řidičák.

K nehodě došlo na křižovatce mezi obcemi Holýšov, Kvíčovice a Ohůčov. "Pětadvacetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Volkswagen Golf jel z Kvíčovic směrem na Ohůčov. Při výjezdu na silnici I. třídy č. 26 na přímém úseku přejel do protisměru, vyjel vlevo mimo pozemní komunikaci, kde havaroval," popsala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Dechová zkouška podivnou jízdu, která skončila v příkopu, jasně vysvětlila. "Na výzvu policistů se dobrovolně podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídil vozidlo pod vlivem alkoholu. První odborné měření ukázalo pozitivní výsledek 2,18 promile alkoholu v krvi, opakované zkoušky potom byly s výsledky 2,31 promile alkoholu v krvi a 2,24 promile alkoholu v krvi," dodává policejní mluvčí.

Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo. Opilý šofér přišel na místě o řidičák a je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24