QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opravenou házenkářskou halu v Bolevci ohlídají kamery

23.09.2017 9:22

Házenkářská hala u Bolevecké základní školy v Plzni byla cílem žhářů už několikrát. Naposledy vloni, kdy se jim skutečně podařilo halu zlikvidovat. Teď ji budou hlídat kamery.

DSC_1611

Házenkářská hala v areálu školy v Bolevci vloni na podzim doslova lehla popelem. Za vším stáli žháři. Policii se je ale dopadnout nepodařilo. Každopádně teď už se blýská na lepší časy a letos na podzim by se opravená hala měla opět otevřít. Nově ale bude pod větším dohledem.

Rada města rozhodla o umístění dalších dvou kamer v areálu. "Musíme zlepšit opatření k zabezpečení haly. Instalací dalších dvou kamer a digitalizací stávajících kamer se chce škola pokusit minimalizovat další pokusy o znehodnocení majetku města,“ řekla Eva Herinková, náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí.

Cena investice je 120 tisíc korun. "Vzhledem k tomu, že Bolevecká ZŠ disponuje ve svém fondu investic jen omezenými volnými finančními prostředky, požádala o pomoc při dofinancování akce Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně," vysvětluje mluvčí magistrátu Eva Barborková s tím, že na novou halu dostala škola peníze od pojišťovny.

Škoda po loňském požáru se vyšplhala zhruba na milion a půl.

FOTO: požár házenkářské haly v Bolevci - Pavel Němeček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24