QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opravy mostu generála Pattona se rozjedou příští rok

25.10.2016 7:01

Po tom, co vláda schválila návrh rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na příští rok, je jisté, že se v Plzni rozjede jedna z největších rekonstrukcí. Přinášíme podrobnosti!

Kolony Karlovarská (3)

V Plzni se rozjede rozsáhlá rekonstrukce mostu generála Pattona v příštím roce. Vláda v pondělí schválila návrh rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na příští rok, který počítá s 82 miliardami korun. 

Největší objem peněz půjde příští rok na rozvoj a opravy silniční sítě. Přes polovinu peněz by mělo získat Ředitelství silnic a dálnic České republiky. V Plzni má připravené dva důležité projekty. Zmiňvanou rekonstrukci mostu generála Pattona a rekonstrukci silnice I. třídy v úseku Třemošenský rybník - Orlík.

"Vítáme, že bude zahájena rekonstrukce mostu generála Pattona na klíčové komunikaci ve směru sever - jih, byť víme, že bude mít velké dopady do dopravy v Plzni. Jeho rekonstrukci různí ministři dopravy slibují už více než deset let,“ reagoval primátor Martin Zrzavecký.

V příštím roce by mohla být zahájená také rekonstrukce silnice I. třídy v úseku Třemošenský rybník – Orlík. "Tento úsek je pro dopravu na trase sever – jih úzkým hrdlem, protože jak trasa v Plzni od mostu generála Pattona po Lidické a Plaské ulici do Bolevce, tak obchvat Třemošné, již mají dostatečné parametry. Plzeňská správa ŘSD i město Plzeň jsou již od roku 2015 připraveny tento úsek vybudovat,“ uvedl Petr Náhlík. Práce měly odstartovat už letos, kvůli změně zákona o vlivu staveb na životní prostředí ale byla akce odložena. Město Plzeň pro tuto státní stavbu již před více než 10 lety vykoupilo pozemky za zhruba 6 milionů korun a v listopadu loňského roku je předalo ŘSD.

V letošním roce tak ŘSD v Plzni realizuje pouze rekonstrukci hlavního tahu I/20 ve Studentské ulici v úseku Plaská – Gerská, kde investorem je ŘSD, podíl města činí 30 milionů korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24