QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Otužilci budou vítat nový rok v chladných vodách Boleváku

31.12.2016 18:38

Také rok 2017 budou vítat plzeňští otužilci tradičním novoročním koupáním na Boleváku. Na Nový rok obsadí pláž Ostende. Přijďte je povzbudit!

otužilci nový rok

Nový rok 2017 budou na pláži Ostende u Boleváku jako každý rok vítat plzeňští otužilci. Novoroční koupání je každý rok velká podívaná, podobně jako to štědrodenní, které se i letos odehrálo v plzeňském Hradišti. Ani na Nový rok nebudou chybět originální kostýmy a rekvizity.

Novoroční koupání proběhne na Ostende od 14:30. Tradičně se jedná o velkou podívanou a nechybí ani řada fanoušků, kteří odvážlivcům fandí. Plzeňští otužilci o sobě dali letos opět vědět také na Štědrý den, kdy si zaplavili v chladné řece v plzeňském Hradišti.

Zimní plavání má v Plzni tradici dlouhou už víc jak čtyři desítky let. Poprvé se plavecký maratón na Boleváku odehrál na začátku září v roce 1973. Už v tom samém roce ale tradice odstartovala naplno. Okolo zakladatele Oldřicha Šafáře se začala tvořit skupina odvážlivců, kteří začali také pravidelně trénovat právě na Boleváku. První veřejné vystoupení pak proběhlo 9. prosince 1973 na pláži u Ostende.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24