QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pálení čarodějnic a májky ovládly region. Podívejte se na fotky!

01.05.2016 8:57

Poslední dubnový den a večer se nesl tradičně ve znamení stavění májek a pálení čarodějnic. Podívejte se na fotky ze stavění májky v Plzni na Šídlováku nebo čarodějnického odpoledne ze Sulkova. 

Májka Šídlovák foto Ghitan (3)
Májka Šídlovák foto Ghitan (1)Májka Šídlovák foto Ghitan (2)Májka Šídlovák foto Ghitan (3)Májka Šídlovák foto Ghitan (4)Májka Šídlovák foto Ghitan (6)Májka Šídlovák foto Ghitan (5)Májka Šídlovák foto Ghitan (8)Májka Šídlovák foto Ghitan (7)Májka Šídlovák foto Ghitan (10)Májka Šídlovák foto Ghitan (11)Májka Šídlovák foto Ghitan (12)Májka Šídlovák foto Ghitan (9)Májka Šídlovák foto Ghitan (14)Májka Šídlovák foto Ghitan (13)Májka Šídlovák foto Ghitan (15)Májka Šídlovák foto Ghitan (16)Májka Šídlovák foto Ghitan (18)Májka Šídlovák foto Ghitan (17)Májka Šídlovák foto Ghitan (19)Májka Šídlovák foto Ghitan (21)Májka Šídlovák foto Ghitan (20)Májka Šídlovák foto Ghitan (23)Májka Šídlovák foto Ghitan (22)Čarodějnice SulkovČarodějnice Sulkov2čarodějnice sulkov1Čarodějnice Sulkov3Čarodějnice Sulkov4Čarodějnice Sulkov5

Stavění májek a pálení čarodějnic probíhalo po celém regionu. Leckde akce začaly už odpoledne programem pro děti. Děti si užily v sobotu odpoledne např. na hřišti na Sulkově. Připraveny byly hlavně čarodějnické soutěže samozřejmě opékání buřtů.

Velká májka se stavěla také na Ranči na Šídlováku v Plzni. Hudební program, za kterého lidé mohli sledovat stavění a následné vztyčení májky, se rozjel už odpoledne. Ani tady nechyběl táborák a buřty.

Táboráky se večer rozhořely na celé řadě míst v Plzeňském kraji a regionu. Konalo se i hodně koncertů. Čarodějnice se slavily například v Plzni Křimicích, Malesicích nebo Hradišti, kde zahrála kapela Anakonda Benda.

U májky se sešli lidé tradičně v Tlučné u Horní Bělé na severním Plzeňsku nebo na Přimdě. Čarodějnický program proběhl i v Přešticích u KČT, v Klatovech na Hůrce nebo u hasičárny v Horšovském Týně.

Slavili jste také čarodějnice? Pošlete nám fotky na qap@qap.cz nebo na náš facebook

 

Foto: Šídlovák - Ladislav Ghitan, Sulkov - Andrea Vomáčková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24