Park na návsi v Červeném Hrádku bude zářit novotou - FOTO

29.08.2016 13:01

Parčík na návsi v Červeném Hrádku aktuálně prochází rekonstrukcí. Revitalizace odstartovala na začátku srpna a hotovo by mělo být do konce listopadu. Čtěte podrobnosti!

P1070764

Park přímo na návsi v Červeném Hrádku už byl dlouho v dezolátním stavu a jeho revitalizace tak byla hodně očekávanou záležitostí. Teď konečně práce odstartovaly a hotovo by mělo být během několika měsíců.

Podle správy veřejného statku parčík už dlouhodobě nesplňoval funkce, které by měl městský park mít. "Plocha, na které již léta až téměř do vytracena doznívaly ozvěny někdejšího lesku a krásy se dočká nově opraveného podia, schodišť a parkových cest, které budou opatřeny novým povrchem z mechanicky zpevněného kameniva. V místě stávajícího bazénku, který je v současnosti v havarijním stavu, bude vytvořeno nové odpočinkové zákoutí s posezením ve stínu, pískovištěm a pítkem," informovala SVSMP.

V lokalitě by měly přibýt také nové lavičky, odpadkové koše a nebude chybět ani nové osvětlení. Na závěr dojde na úpravy zeleně. Město nechá v parku vysadit stromy, keře, nové záhony a také pobytový trávník.

Celkově by rekonstrukce červenohrádeckého parku měla vyjít na víc jak 2 miliony, hotovo bude do konce letošního roku.

FOTO: Správa veřejného statku města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24