QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Park Potoční na Doubravce prochází úpravami - FOTKY

14.02.2018 7:01

Nové stromy, keře, ale i obnovené cesty. Park v Potoční ulici na Doubravce v Plzni aktuálně prochází úpravami. Obnovu čeká i mobiliář parku.

probihajici_prace
probihajici_pracekamenny_stuleroze_cestmysi_dira

Park v Potoční ulici se nachází v zastavěné části čtvrtého plzeňského obvodu u ulice U Panského dvora, nedaleko železnice. Vznikl v průběhu druhé světové války, a i když v 90. letech minulého století prošel regenerací, v posledních letech opět pustnul. Město se tak nyní rozhodlo pro rozsáhlejší úpravy.

"V průběhu času docházelo k opotřebení vybavení parku, devastaci vandalismem, ale i přirozenému dožití některých dřevin. Dílčí opravy zajišťuje Správa veřejného statku města Plzně průběžně po celý rok společně se základní údržbou prostoru. V posledních letech však došlo k výrazné erozi svahů a cest. Proto byla v loňském roce zpracována projektová dokumentace opravy cestní sítě a obnovení odvodnění," říká Hana Hrdličková ze Správy veřejného statku města Plzně.

Práce se díky aktuálnímu počasí mohly rozjet hned na začátku nového roku. Pokud budou podmínky přát i dál a vše půjde podle plánu, mohlo by být hotovo do poloviny dubna.

V průběhu nadcházejících týdnů dojde na výsatbu bezmála tří desítek stromů. V parku se objeví javory, duby nebo například borovice, zároveň se na jaře park rozzáří a provoní čtyřmi desítkami šeříků. Celkem vše vyjde na víc jak 1,3 milionu. Po dokončení sadbových úprav dojde i na obnovu mobiliáře parku.

Park Potoční vybudovala za druhé světové války skupina místních skautů. I když se o park starali ještě v letech po skončení války, postupně začal pustnout. Větších obnov se dočkal právě až ve druhé v polovině 90. let, kdy se o to na četné žádosti místních obyvatel postarala SVSMP.

Čtvrtý plzeňský obvod se v brzké době dočká i další velké revitalizace, a sice Lobezského parku. Právě by měly začít už v březnu. Podrobnosti se dočtete zde.

FOTO: SVSMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24