QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Parkovací dům nemocnice v Klatovech je kompletní, kontroly parkování zpřísní

31.03.2017 13:14

Od nadcházejícího víkendu začne návštěvníkům Klatovské nemocnice plně sloužit parkovací dům. Nemocnice tak upozorňuje, že se zintenzivní kontroly parkování v okolí.

2013085010-sanita

Od soboty 1. dubna bude v provozu jak dlouhodobě uzavřené třetí podlaží, tak i poslední čtvrté podlaží, které se v zimě dočkalo zastřešení. S otevřením parkovacího domu se zpřísní parkování podél komunikací v nemocničním areálu.

"V parkovacím domě je téměř 200 parkovacích míst, před a za novým monoblokem nemocnice dalších padesát. Další jsou v zadní části areálu nebo v ulici Pod Nemocnicí před starým vjezdem. Pro potřeby zdravotnického zařízení je to dostatek. Proto skončí tolerance parkování mimo povolená stání,“ říká mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Parkovat se nebude moci nejen na travnatých plochách nebo na chodnících, ale také na hlavní průjezdní komunikaci podél parkovacího domu a mezi monoblokem a lékárnou Helios. V místech už se navícn objevily značky zákazu zastavení, které se v sobotu odhalí, a během dubna podél obrubníků přibudou i žluté čáry vodorovného dopravního značení.

"Nemocnice tím nechce řidiče otravovat. Ze zákona ale musí zajistit volný průjezd vozidlům integrovaného záchranného systému a to nejen sanitkám, ale také hasičům. Pokud se ovšem v těchto místech parkuje, tak je průjezd i pouhých osobních aut komplikovaný,“ doplňuje mluvčí.

Zastřešení parkovacího domu stálo přibližně 16 milionů korun. Zaplatil je majitel objektu Plzeňský kraj.

FOTO: ilustrační - Klatovská nemocnice, a.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24