QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Parkoviště v Kotkově ulici se otevře už v příštím týdnu

08.12.2017 7:01

Velkokapacitní záchytné parkoviště pod autobusovým nádražím v Plzni bude už v příštím týdnu sloužit řidičům. Přes dvě stovky míst budou k dispozici zdarma.

foto-qap-cz (6)

Řidičům v Plzni bude už za pár dní sloužit zbrusu nové velkokapacitní parkoviště, které vyrostlo v posledních měsících v Kotkově ulici. Nabídne skoro 250 parkovacích míst.

Parkoviště se otevře tak, jak bylo naplánováno. Jak potvrdil náměstek primátiora Petr Náhlík, slavnostní otevření je na programu ve středu 13. prosince v ranních hodinách. Hned následně budou moct řidiči novou plochu využívat. Stavba parkoviště s přesně 248 místy začala v průběhu září letošního roku. Stání bude na nově vzniklé ploše bezplatné.

Náklady na výstavbu byly 4,7 milionu včetně DPH. "Parkoviště je vybudováno na místě plochy, která původně sloužila pro odstavení autobusů  linek směřujících na Centrální autobusové nádraží. Využití této plochy bylo umožněno díky postupnému naplňování Plánu dopravní obslužnosti Plzeňského kraje, který byl schválen v roce 2011,“ říká Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Po roce 2019 by se pak měla uskutečnit rekonstrukce a rozšíření parkoviště na náměstí Emila Škody na záchytné parkoviště P+R (zaparkuj a jeď MHD) se 163 parkovacími místy. Jde o pilotní projekt placeného parkoviště, kde parkovné bude zahrnovat i jízdenku na MHD. Projektová příprava už byla zahájena.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24