QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pátek plný nehod! Dopravu zkomplikovaly nehody na řadě míst - FOTO

19.10.2018 8:05     19.10.2018 9:32

Od pátečního rána způsobily nehody problémy hned na několika místech regionu. Vyjíždět musely také složky IZS. V Plzni nehoda přerušila i provoz tramvají...

1
123456DN Nezbavětice

Dopravu na silnicích v Plzeňském kraji zkomplikovaly nehody už od časných ranních hodin. V Plzni následně způsobila bouračka problémy i v provozu tramvají.

Už zhruba v půl sedmé museli hasiči vyjíždět za Losinou k odbočce na Nezvěstice, kde došlo ke srážce dvou aut (viz foto). Na místě museli řídit dopravu, naštěstí nemuseli nikoho zraněného vyprošťovat. "Přesné příčiny nehody jsou v šetření. Dechové zkoušky na alkohol byly u řidičů negativní," řekla mluvčí policie Hana Rubášová.

Zhruba ve stejnou dobu došlo také k nehodě u obce Soběkury na jižním Plzeňsku, tam se střetl autobus s osobním autem. Naštěstí se to obešlo bez zranění. Bouralo se také na Klatovsku ve Švihově, kde se na náměstí Dr. Edvarda Beneše srazily dva vozy.

Nehoda zastavila provoz tramvají v Plzni. Na trase linky číslo 2 musely tramvaje nahradit autobusy...

Před devátou hodinou ráno došlo k nehodě také v Plzni na Skvrňanské pod autobusovým nádražím. Tam se srazila tramvaj s osobním autem. Na místo vyjížděli jak zachranáři, tak hasiči. Ti museli jednu osobu vyprošťovat. "Hasiči museli zraněného řidiče osobního vozu vyprostit a následně ho předali zdravotnické záchranné službě. V tramvaji ke zraněním nedošlo. Poté hasiči vyprostili i vozidlo uvíznuté v kolejišti," řekl mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Muž ve věku 44 let byl po ošetření převezen na urgentní příjem FN Plzeň na Lochotíně. Utrpěl středně těžké zranění," doplnil mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Příčiny nehody nadále šetří policie. "Dechová zkouška nebyla možná u řidiče osobního auta na místě provést, bylo zařádáno o odběr krve," dodala mluvčí policie Hana Rubášová.

Kvůli nehodě musel být přerušený provoz tramvají. "Byla zavedena náhradní autobusová doprava z Jízdecké u Nového divadla směr Skvrňany a zpět, končí u synagogy," informovaly dopravní podniky.

FOTO: HZSPK, ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24