Pátrání po ztracené houbařce skončilo tragédií!

20.10.2016 12:21

Policejní manévry, pomoc hasičů i vrtulník v pohotovosti. Tak vypadalo rozsáhlé pátrání, které bylo spuštěno kvůli ztracené houbařce. Ženu bohužel našli po několika hodinách mrtvou.

DSC04568

Tentokrát se rozjely pátrací manévry na Rokycansku. Po 66leté ženě, která vyrazila na houby a do druhého dne se nevrátila, pátrali policisté ve spolupráci s hasiči. Bohužel ani to už ženě nepomohlo.

Policie přijala oznámení o pohřešované ženě ve středu s tím, že žena odešla z domova už v úterý. Okamžitě se tak rozeběhly pátrací manévry. "Dle oznámení měla žena odejít v úterý před polednem do lesa na houby a do doby oznámení se nevrátila. Mobilní telefon, který měla mít u sebe, byl nekontaktní. Do akce bylo zapojeno přes desítku policistů a dobrovolní hasiči z okolních obcí, kteří propátrávali lesní porosty u obce Podmokly na Zbirožsku," popisuje policejní mluvčí Hana Kroftová.

Po několika hodinách byla žena nalezena mrtvá...

Do akce byl povolán i vrtulník. Ten už se ale nakonec na akci nepodílel a byl odvolán. Žena totiž byla nalezena, bohužel už jí ale nebylo pomoci. "Pohřešovaná žena byla nalezena v lesním porostu, bohužel již bez známek života. Jako příčinu úmrtí lékař stanovil zdravotní problémy a u zemřelé nebyly shledány známky cizího zavinění," dodává mluvčí policie. V případu je ještě nařízená zdravotní pitva.

V tomto týdnu přitom policisté pátrali už po druhé osobě v souvislosti s houbařením. V úterý večer se rozeběhlo pátrání po 77letém muži na severním Plzeňsku na Kralovicku. Muže se naštěstí podařilo najít, kvůli podchlazení skončil v péči zdravotníků.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24