QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pečení perníčků i zpívání koled...Tachovsko ožívá Vánocemi

22.11.2017 8:56

Tachovsko už začíná ožívat vánoční atmosférou. V nadcházejících týdnech se chystá celá řada akcí, které vánoční atmosféru navodí na sto procent...

DSC_9141

Ochotníci slaví 25 let na scéně

Stříbro - Divadelní soubor DIVOCH ze Stříbra slaví už čtvrtstoletí. Za všechny ty roky odehráli desítky pohádek i poupravených scén známých filmů či románů. Nevyhnuli se ani velkým výzvám, jako například Noc na Karlštejně nebo některým kusům od Járy Cimrmana. Nyní chystají na pátek 24. listopadu ve stříbrském kině Slavia od 17 hodin úplně jinou scénu - narozeninovou. Výtěžek z akce půjde na dobročinné účely. Počet míst je limitován, proto přijďte včas!

Budou vyrábět perníčky

Stříbro - Kurz výroby medového pečiva je naplánován na sobotní dopoledne 25.listopadu od 9 hodin v prostoru DDM ve Stříbře. Za pohých 50 korun si přihlášení zájemci vyzkouší upéci perníček a pak také nazdobit, produkty si pak mohou odnést domů. Zájemci se mohou přihlásit telefonicky na číslech: 725 212 163, 723 777 384.

Rozsvítí strom a bude i vepřobraní

Černošín - V neděli 26. listopadu se od 12 do 18 hodin bude na černošínském náměstí konat Vepřobraní s rozsvícením vánočního stromu. V programu je také trh, zpívání dětí z MŠ a ZŠ v Černošíně, po celé odpoledne hraje duo Berband.

V muzeu budou Andělé

Černošín - V neděli 26. listopadu bude v černošínském muzeu zahájena výstava Andělé. Sošky, obrazy, andělské ozdoby, dokonce  i domácí tvorba andělů ze slámy, z papíru či příze, to vše bude k vidění až 6. ledna 2018.

Do Vlčáku přijde Mikuláš

Černošín -  V černošínském sále se bude konat Mikulášská nadílka pro děti. Nebeská návštěva a pekelníci se tam chystají 2. prosince od 14 hodin.

Budou zpívat koledy u stromečku

Kladruby - Zpívání koled u stromečku plánují v Kladrubech na 3. prosince od 18 hodin u stromečku. Bude mu předcházet lampiónový průvod, který vyjde v 17.30 hodin od tamní základní školy. Koledy u stromečku pak zahrají a zazpívají žáci ZUŠ Kladruby.

Radim Uzel a Pepa Štross 

Konstantinovy Lázně - Zábavný večírek O sexu vážně i nevážně plánují v Konstantinových Lázních dne 6. prosince od 19.30 v tamním kulturním sále. Sexulolog a písničkář  budou probírat intimní starosti i slasti. Předprodej vstupenek je zahájen na obecním úřadě.

Senioři se těší na setkání

Černošín - Vánoční setkání se seniory je plánováno na 13. prosince od 15 hodin do černošínského sálu tamního motorestu Vlčák. Senioři uvidí taneční skupinu 11Stars pod vedením Veroniky Merglové, k tanci a poslechu jim pak zahraje Jaroslav Fichtl.

Vánoční koncert v kostele

Černošín - V kostele svátého Jiří na černošínském náměstí se uskuteční Vánoční koncert. Hrát bude MLS a doplní jej také děti tamní základní školy a také soubor Píšťalky Dana Steinerové. Koncert se koná 15. prosince od 17 hodin.

Studenti chystají Vánoční ples

Stříbro - Vánoční ples třídy G7 ve stylu 40´s CHRISTMAS se bude konat 15. prosince od 20 hodin ve stříbrském kultruním domě.

Autor: Martina Sihelská
FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24