QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pedagogická fakulta v Plzni láká na den otevřených dveří

15.01.2018 17:23

Zájemci o studium na pedagogické fakultě v Plzni si mohou už v tomto týdnu prohlédnout nejen zázemí v budovách fakulty, ale dozví se i důležité informace o studiu.

FPE_Veleslavínova

Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni otevře dveře dokořán v pátek 19. ledna. Uchazeče přivítá ve svých budovách v ulicích Veleslavínova, Klatovská a také na Chodském náměstí v době od 8 do 16 hodin. Zájemci si budou moci prohlédnout prostory pro výuku, sledovat ukázky práce kateder či zábavné experimenty v laboratořích.

Obecné informace ke studiu a přijímacímu řízení sdělí zájemcům zástupci vedení fakulty v 9, 11 a 14 hodin v posluchárnách KL 228 na Klatovské 51 a VC 301 ve Veleslavínově ulici 42. Po skončení asi 45minutové prezentace bude prostor pro dotazy.

Podrobnější informace o studiu konkrétních oborů dostanou návštěvníci dne otevřených dveří na příslušných katedrách. Na většině z nich si mohou prohlédnout laboratoře a učebny, popovídat si s jejich pracovníky či studenty, některé katedry připravily i odborný program.

Kde najít učebny a jednotlivá pracoviště a také jaké to je, být studentem pedagogické fakulty v Plzni, prozradí návštěvníkům ve vstupních halách budov Veleslavínova a Klatovská studenti z iniciativy OTEVŘENO. Ti letos návštěvníky v případě jejich zájmu doprovodí až na katedru. Pro letošní den otevřených dveří připravili také fotokoutek, odkud si zájemci o studium odnesou fotografii ze své návštěvy na pedagogické fakultě.

Uchazeči o studium českého nebo ruského jazyka, historie a chemie budou očekáváni v budově ve Veleslavínově 42. Budoucí posluchači matematiky, fyziky, technické výchovy, informatiky, tělesné, výtvarné a hudební výchovy mohou zamířit na příslušné katedry do budovy na Klatovské 51. Jen o kousek vedle, na Chodském náměstí 1, se vše potřebné dozvědí potenciální biologové, geografové, učitelé anglického či německého jazyka a zájemci o obor učitelství pro 1. stupeň základních škol a mateřských škol. Na závěr si uchazeči mohou prohlédnout také sportoviště, knihovnu či studovny.  

Fakulta pedagogická nabízí bakalářské, magisterské i doktorské studijní programy. Ve spolupráci s univerzitou v saském Chemnitz předložila k akreditaci v rámci programu double-degree dvouletý navazující magisterský program Pedagogika pohybové prevence. V případě úspěšné akreditace bude do tohoto programu vyhlášeno dodatečné přijímací řízení. Studentům přinese studium informace spojené se zdravým životním stylem, podporou a prevencí zdraví dětí, mládeže, dospělých i seniorů. Studijní program je jak v Sasku, tak v České republice doposud jedinečný, je určen především pro absolventy sportovních a zdravotnických bakalářských programů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24