QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Pestrý program příměstského tábora připravili strážníci s hasiči - FOTO

31.07.2018 15:02

Týden plný zábavy a her zajišťují od pondělí do pátku strážníci a hasiči dětem v Plzni. Ve Škodalandu u Borké přehrady se pořádá příměstský tábor.

LDT3
LDT3IMG_5238LDT 2LDT 1LDT 8LDT 10LDT 9LDT 14LDT4LDT5LDT6LDT11LDT12LDT13LDT17

Od 30. července do 3. srpna mají děti k dispozici prostory Škodalandu, které jim poskytl Městský obvod Plzeň 3. Ten jim rovněž zakoupil reflexní bezpečnostní čepice, aby byly děti lépe k rozeznání.

Program tábora je velice pestrý. V pondělí děti navštívily plzeňskou zoo, kde si mohly pochovat hada nebo pohladit čtyřicetikilogramovou želvu.

"Úžasný zážitek pro děti byl, když byly svědky toho, jak tučňáci utekli z vody a potulovali se po souši ven z výběhu," sděluje Andrea Vlčková.

V úterý děti navštívily „Útulek pro zvířata v nouzi," kde si prohlédly zatoulaná a opuštěná zvířata, odchytové vozidlo a seznámily se s profesní sebeobranou strážníků. Na středu je naplánovaný celodenní výlet na Hracholusky, kde se děti svezou na parníku a uvidí ukázku Vodní záchranné služby.

Ve čtvrtek dopoledne budou děti pobývat na požární stanici, kde si mimo jiné budou moci vyzkoušet horolezeckou stěnu. Odpoledne navštíví BESIP PK, kde si budou moci zasoutěžit. V pátek čeká děti bohatý program v podobě výroby pískových obrázků, koupání v jezírku, minigolfu, her a vyhlášení vítězů celotáborové hry. Na závěr budou opékat buřty, čehož se účastní společně s rodiči.

"Na všechny akce jsou děti dopravovány hasičským autobusem, což je samo o sobě pro děti velkým zážitkem, jelikož v tomto autobuse se jezdí především k mimořádným událostem a svézt se v něm je pro veřejnost téměř nemožné. Po celou dobu příměstského tábora nás doprovází sanitním vozem zdravotníci z organice Rescue service, kteří zabezpečují zdravotní dohled," dodává Andrea Vlčková.

Foto: Městská policie Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24