QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pivní běh se poprvé stěhuje z Plzně do Prahy

03.10.2017 14:53

Pivní běh se v Plzni stal v posledních letech tradicí a velkou výzvou pro milovníky běhání. Naposledy se odehrál v dubnu, teď si ho mohou nadšenci "střihnout" i v Praze...

pivní běh

Pivní běh proběhne letos poprvé také v Praze ve sportovním areálu Žlutých lázní. Nadšenci, kteří se ho pravidelně účastní v Plzni nebo ho chtějí zkusit, mohou využít možnosti a zajet si za originálním běžeckým závoděním do Prahy.

Na trati dlouhé téměř 6 kilometrů budou borci během dvouhodinového limitu doplňovat pitný režim samozřejmě zlatavým mokem a proběhnou několika zajímavými stanovišti. Start je na programu v 11:30  přímo v areálu Žluté lázně na Podolském nábřeží na Praze 4. Trať Pivního Běhu, na jejíž zdolání je pohodový limit 2 hodiny, budou moct pokořit běžci v kategoriích muži, ženy a týmy.

"Na závodníky čeká celkem pět kontrolních stanovišť, na nichž se musí občerstvit vždy jednou třetinkou piva. Jeho vypití bude každému soutěžícímu zaznamenáno přímo na těle – na stylovém startovním tričku, které obdrží při registraci. Trasa tohoto nenáročného běhu povede ze Žlutých lázní podél Vltavy ke golfovému resortu Hodkovičky a pak samozřejmě zpět. Cílem bude návrat do Žlutých lázní. Tam také proběhne vyhlášení nejlepších běžců a předání hodnotných cen. Ocenění závodníci převezmou také pivní dárkové balíčky," popisuje běžecké klání za organizátory Tomáš Sladký.

Registrace, která je možná na webu www.pivni-beh.cz, proběhne v sobotu 7. října od 9 hodin v areálu Žlutých lázní. Závodníci budou následně vybíhat na trať v pravidelných časových intervalech. Veškeré informace o Pivním Běhu naleznete také na facebookovém profilu Pivní-běh.cz.

Reportáž z letošního Pivního běhu v Plzni, který se konal v dubnu, najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24