Pivovar má svůj ženský fotbalový tým. Vznikl kvůli unikátnímu turnaji

11.03.2019 19:05

Fotbalový tým s názvem Kopačky tvoří tři desítky zaměstnankyň pivovaru. Teď začínají trénovat, v dubnu odehrají přátelské zápasy a v květnu se zúčastní turnaje v centru Prahy.

Kopacky_Prazdroj 2

Kvůli unikátnímu fotbalovému turnaji Global Goals World Cup na podporu globálních cílů OSN založily tři desítky zaměstnankyň Plzeňského Prazdroje tým s názvem Kopačky.

Global Goals World Cup je turnaj, který vznikl před třemi lety v Kodani. Soutěží v něm ženské týmy z businessu i veřejného sektoru. Každý tým hraje za jednu ze 17 oblastí udržitelného rozvoje, které podporuje OSN.V turnaji se hodnotí nejen skóre v zápasech, ale také originalita dresů, nejlepší fanklub a celková aktivita na podporu cílů udržitelného rozvoje. Letos poprvé se turnaj uskuteční v Praze, a to 29. května v dolní části pražského Václavského náměstí. Nejlepší tým turmaje čeká let do New Yorku, kde se utkají vítězové regionálních kol.

Hráčky týmu Kopaček chtějí upozornit na vlažný přístup dospělých vůči pití alkoholu nezletilými. "Chceme dát kopačky alkoholu u dětí i přehlížení tohoto problému ze strany dospělé veřejnosti,“ uvádí Barbora Šimůnková, která je nejen kapitánkou týmu, ale zároveň má v Prazdroji na starosti projekt Respektuj 18. Jeho cílem je právě upozorňovat na negativní vliv požívání alkoholu u nezletilých.

Turnaj se hraje ve formátu pět na pět, do zápasů tak nastoupí vždy čtyři hráčky v poli a jedna brankářka. "Na začátku jsme oslovili všechny kolegyně  a jejich zájem nás ohromil. Aktuálně máme přihlášených třicet hráček, které se budou podílet na trénincích a přípravách na finálový turnaj. Moc se na zápasy těšíme. Stejnou měrou jako o fotbal nám jde i o prosazení myšlenky odpovědné konzumace alkoholu,“ říká Barbora Šimůnková.

FOTO: Plzeňský Prazdroj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24