QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plavec Jan Šefl prokázal nevinu. Za nález kokainu nebude potrestán

19.12.2017 19:07

Reprezentant předložil disciplinární komisi důkazy o své nevině. Kokain se dostal do jeho těla přičiněním jiné osoby. 

šefl

Nález kokainu u plavce plzeňské Slávie VŠ Jana Šefla odhalila dopingová kontrola během závodů Plzeňské sprinty. "Prokázal, že se látka do jeho těla dostala přičiněním jiné osoby, o čemž on sám nevěděl, a nemohl celou situaci nijak ovlivnit," uvedl dnes Český svaz plaveckých sportů ve svém prohlášení.

Jak se látka do plavcova těla dostala, ale svaz neupřesnil. Jan Šefl slíbil vyjádření až dostane verdikt disciplinární komise písemně.

Pokud by 27letý sportovec svou nevinu neprokázal, hrozil by mu až čtyřletý zákaz činnosti.

Šefl kvůli dopingové aféře chyběl na Zimním mistrovství České republiky v Plzni, nemohl proto splnit limit pro evropský šampionát v krátkém bazénu v Kodani.

Po zveřejnění informací o pozitivním dopingovém testu plzeňského plavce se za něj jednoznačně postavil i klub Slávia VŠ. "Stojíme za Honzou. Je to výjimečný plavec, který toho udělal strašně moc pro české i plzeňské plavání a věříme, že ještě udělá. Honza je Mirek Dušín plavání a nikdo neví, jak se mu látka dostala na závodech do těla. Dle našich informací jí bylo zanedbatelné množství na jakýkoliv účinek a ještě musela být aplikována v nápoji či jídle, což nedává smysl. Patrně se stal obětí hodně hloupého vtipu,“ uvedl předseda klubu Tomáš Kotora.

FOTO: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24