QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plovárna v Doudlevcích se rozloučila pohodovým programem - FOTKY

16.07.2018 12:51

Městská plovárna v Doudlevcích v Plzni nabídla o víkendu bohatý program. Pod taktovkou spolku "Pěstuj prostor" šlo o závěrečnou akci. Teď se připravuje projekt na revitalizaci.

DSC_9535
DSC_9535DSC_9517DSC_9506DSC_9523DSC_9525DSC_9537DSC_9541DSC_9545DSC_9547DSC_9524

Městská plovárna v Doudlevcích si za poslední roky získala velkou oblibu Plzeňanů. Od roku 2014, kdy se o ni zčal starat spolek Pěstuj prostor, nabídla desítky akcí. Uplynulý víkend byl pomyslným vyvrcholením několikaletého snažení.

Sobotní program přinesl divadelní vystoupení, koncert a nechyběly ani lodičky, převozník a ti odvážnější mohli vyzkoušet i zdolání řeky Radbuzy jako provazochodci. Neděle už se nesla ve francouzském stylu. Návštěvníci mohli ochutnat tradiční palačinky, sýry a řadu dalších dobrot. Nechybělo ani lahodné víno. 

Spolek Pěstuj prostor nyní připravuje podklady pro větší rekonstrukci místa. "Za pět let obnoveného provozu plovárny jsme ukázali na velký potenciál, který toto místo má. Byly to úžasné chvíle plné malých i velkých zážitků, akcí a setkání, kterých bylo přes 170. V současném provizorním provozu ´na koleni´ a akcích závislých na grantech však plovárna nemůže růst dál. Potřebuje větší investici, aby se stala soběstačnou a poskytovala i do budoucna kvalitní zázemí – třeba od svého majitele, města Plzně. Zájem rekonstrukci podpořit mají i plzeňské firmy sdružené pod značkou Zelené město. Chceme tedy městu předat žezlo a zároveň mu nabízíme naši pomoc,“ říká Marek Sivák, předseda spolku Pěstuj prostor. "Doufáme, že město projekt zaujme a podaří se plovárnu rozvíjet i nadále k radosti všech, kteří si ji zamilovali,“ dodává.

FOTO: Milan Svoboda - kompletní fotogalerii najdete zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24